• Español
  • Català
  • English
  • Italiano
  • Français

Els 10 articles més visitats del nostre blog sobre TOC en 2017

S’acaba l’any 2017 i és en aquest moment quan tots fem un repàs mental del nostre treball durant tot l’any per extreure què podem aprendre d’això. En IPITIA també volem fer aquest recorregut i veure com oferir cada vegada millor informació que ens ajudarà a comprendre què és el TOC i com es pot curar. Per això em recopilat en aquest post els 10 articles que més han interessat als lectors del nostre blog. En ells podràs trobar informació sobre els diferents tipus de TOC, les seves causes i com afrontar-los; així com altres qüestions relacionades amb temes com l’ansietat, la solitud, etc.

Si vols saber més sobre com afrontar i curar el trastorn obsessiu compulsiu, pots consultar les diferents modalitats de teràpia que oferim a IPITIA, com la teràpia online o la teràpia presencial a Barcelona. També pots consultar-nos a través de l’e-mail info@ipitia.com o al telèfon (+34) 93 528 23 53.

Top 10 articles sobre TOC escollits pels lectors del IPITIA

1. Trastorn obsessiu homosexual i la gran equivocació de “l’homosexualitat latent.”

El TOC homosexual (por obsessiva a ser homosexual) és una cosa profundament diferent a l’homosexualitat. En els casos del TOC no existeix cap homosexualitat latent o reprimida que estigui lluitant per sortir, cap atracció física per persones del mateix sexe que estigui amagada fins la data.

2. Per què canvien les meves obsessions?

Hi ha persones a les que els costa identificar-se amb un Trastorn obsessiu amb / sense Compulsió concret, ja que els seus pensaments obsessius, recurrents i involuntaris, canvien de contingut i no es regeixen per una temàtica aparentment específica.

3. Quines són les causes més comunes a la infància o a l’adolescència que generen un TOC a l’edat adulta?

El Trastorn Obsessiu Compulsiu sol iniciar-se durant l’adolescència o a principis de l’edat adulta, sent comú en etapes precoces de la infància (de 6 a 15 anys) i en el seu desenvolupament. El transcurs del TOC, exceptuant alguns casos d’inici aigualit, sol ser gradual. Les investigacions del National Institut of Menthal Health van demostrar l’any 1992 que l’edat mitjana d’aparició se situa en els set anys.

4. El Trastorn obsessiu i la por a tornar-se boig.

Aquesta por sorgeix perquè tenen pensaments obsessius i ho interpreten com una cosa fora de lo normal, cosa que només pot significar que alguna cosa més està passant. En aquest article s’explicarà si la por a tornar-se boig és una por justificada i què significa tenir pensaments obsessius.

5. L’obsessió per la por a ser homosexual.

Hi ha homes joves, i no tan joves, heterosexuals que viuen amb la por a “que els agradin els homes”. En IPITIA hem tractat ja a molts pacients amb aquesta obsessió, és un fet que, en alguns casos, els arriba a atormentar. A un nivell inconscient en l’home heterosexual, les imatges homosexuals estan connectades amb la “por a viure, a ser, a expressar-se i sobretot a posicionar-se amb claredat i fermesa”.

6. El trastorn obsessiu i el pes de la culpa en les persones amb TOC.

La culpa és l’experiència disfòrica que se sent al trencar certes regles culturals, ja siguin a nivell religiós, polític, familiar o del grup de pertinença o bé el pensament de cometre dita transgressió. La culpa té una funció bàsica: fer conscient al subjecte que comet l’error per poder rectificar i fins i tot reparar la seva falta.

7. Per què es pot superar un TOC?

Un trastorn obsessiu es desenvolupa perquè es donen unes condicions determinades en la vida de la persona, normalment en l’infància o l’adolescència, i encara que també poden aparèixer en un altre època de la vida, no és lo més freqüent. Ens trobem davant de situacions que generen una profunda por o inhibició i que bloquegen el desenvolupament de la naturalesa instintiva de l’infant o l’adolescent fent que aquests passin a viure una vida pensada en lloc d’emocionalment sentida i espontània.

8. Per què és tan freqüent en homes heterosexuals el TOC homosexual?

Hi ha molts homes als quals només els agraden les dones, i per tant, que son exclusivament heterosexuals, amb por que li agradin els homes. És cert que tots i cada un d’ells pensen que son un cas únic i que estan a punt de descobrir la seva veritable naturalesa sexual, és a dir, l’homosexualitat. Res més lluny que això. Simplement es que no son gais.

9. Com millorar la meva vida sexual quan tinc TOC?

Les relacions sexuals son una part vital de la vida. Desafortunadament el TOC i l’ansietat poden fer que et sentis bloquejat en elles o que no puguis gaudir-les en la seva plenitud. En aquest article es comentaran un dels principals problemes i barreres que poden influir en les nostres relacions sexuals i com solucionar-los per tal de millorar la nostra vida sexual.

10. La culpa

Perquè la culpa pugui activar-se és necessari un sistema de creences personals més o menys rígid, ja provingui de la moral conservadora més tradicional o de l’ètica relativista dels temps actuals, i de vegades se junten les dues per a major confussió de la persona. Per exemple, algú que al mateix temps te un sentiment de pecat, pot passar per la sensació, puntual, de no haver estat correcte en una conversa, no sigui el cas que hi hagi pogut ofendre involuntàriament a algú.

Previous

Next