• Español
  • Català
  • English
  • Italiano
  • Français

Teràpia privada

Sessió personalitzada d’Avaluació i Orientació Psicològica (TOC)

amb Damián Ruiz

Teràpia privada

Sessió personalitzada d’Avaluació i Orientació Psicològica (TOC)

amb Damián Ruiz

Sessió privada i personalitzada

Aquest és un servei privat, personalitzat i exclusiu per a aquelles persones que requereixen d’una clarificació psicològica d’allò que els succeeix, així com d’una orientació sobre les línies d’actuació que, al meu parer, haurien de seguir per a millorar significativament el seu problema, i tot això dins de la màxima confidencialitat.

Una metodologia única

Per a moltes persones que sofreixen un trastorn psicològic, en aquest cas del que parlem és d’un TOC (Trastorn Obsessiu/Compulsiu o no) l’important és poder saber què els passa, per què els passa i què poden fer per a millorar.

Dit això, en psicologia l’important és l’anàlisi i l’observació sense prejudicis, és a dir sense que el que el terapeuta està coneixent a través de les paraules del pacient ho percebi de manera esquemàtica i tracti d’encaixar-ho o etiquetar-ho d’una determinada manera en l’una o l’altra corrent psicològica.

 

El terapeuta ha de tenir una àmplia preparació teòrica i pràctica que asseguri els coneixements per a abordar casos d’una certa complexitat, però en el moment que se senti enfront d’un pacient, ha de tenir la ment molt oberta, atendre els detalls del que la persona explica i ser capaç d’elaborar una línia d’acció terapèutica més enllà que s’ajusti o no a un determinat cos teòric psicològic.

 

En el meu cas jo no sóc un psicòleg cognitiu-conductual, com dic sempre respecto tots els corrents, però no em convencia aquesta teoria ni quan era un jove estudiant. La raó és que per a mi representa una reducció de l’ésser humà a dos nivells: pensament i conducta, quan crec molt més important la genètica i l’inconscient (i això té implicacions molt significatives no sols a nivell psicològic sinó filosòfic, ideològic i, fins i tot, polític, però aquest és un altre tema).

 

Però la teràpia cognitiu-conductual, l’oficialista a Espanya, és efectiva en molts casos i, alhora, no tant en uns altres, sinó la gran majoria de pacients del nostre centre no haurien passat abans d’arribar a nosaltres per aquesta modalitat de tractament.

Això significa que som més efectius?Indica que l’abordatge és molt diferent i els nostres resultats, en bastants casos, són satisfactoris.

La qüestió és què farem quan una persona vingui a aquesta sessió d’avalució i orientació personalitzada de quatre hores.

En què consisteix la Sessió d’Avaluació i Orientació Psicològica

En primer lloc li preguntaré què és el que li passa i des de quan, així com l’evolució que ha seguit el trastorn.

Posteriorment faré una anàlisi completa de tota la seva història vital.

Consideraré els possibles aspectes traumàtics esdevinguts en la vida del pacient.

Traçaré un perfil de personalitat, també, el més complet possible.

Buscaré la forma més adequada per a ell o ella de començar a actuar per a millorar o tractar de superar el TOC (quan parlem de pacients que ho han superat estem dient que fa, en alguns casos, quatre o cinc anys que no prenen medicació ni tenen símptomes. No sabem què ocorrerà en un futur però creiem conèixer quin és l’estil de vida adequat per a evitar futures recaigudes).

Tancarem la sessió amb un pla d’acció i unes propostes terapèutiques.

Què es pot esperar d’aquesta sessió personalitzada?

Una visió més clara de què li ocorre, per què li ocorre i què és, segons la meva opinió, la qual cosa podria fer per a millorar significativament el TOC.

Condicions de la sessió d’Avalució i Orientació personalitzada

Aquesta sessió es farà de manera presencial a Barcelona, en la meva consulta privada (vinculada a l’IPITIA) i situada en la zona de Sant Gervasi o a l’apartament o hotel del client, dins de la ciutat de Barcelona, en cas que s’hagi desplaçat i busqui la major privacitat.

Les sessions es poden fer en espanyol, català i francès.

Per a altres idiomes, anglès o italià, per exemple, serà necessària la presència d’un traductor, probablement psicòleg (que signarà un estricte protocol de confidencialitat i protecció de dades).

Tota la sessió personalitzada s’inscriurà dins d’un marc d’estricta confidencialitat en el qual solament la persona encarregada d’atenció al pacient (també sota aquest estricte protocol de confidencialitat) i jo sabrem de l’existència d’aquest pacient.

Les meves acreditacions professionals

 

Llicenciat i Postgraduat en Psicologia per la Universitat de Barcelona.

Màster en Psicologia Analitica per la Universitat Ramon Llull de Barcelona.

Membre del COPC (Col·legi Oficial de Psicòlegs de Cataluna, 7884).

Analista Junguià, membre de la IAAP (International Association of Analytical Psychology).

Acreditat com a psicòleg sanitari.

Director de l’IPITIA (Institut Psicològic Internacional de Barcelona) centre especialitzat en TOC i Ansietat que utilitza una metodologia pròpia, eclèctica i integradora en el tractament dels trastorns obsessius.

He estat professor associat de la facultat de psicologia de la Universitat de Barcelona i sóc professor convidat en màsters i postgraus vinculats a la psicologia analitica.

CONTACTA AMB NOSALTRES

(+34) 935 282 353

(+34) 637 669 160

Sessió personalitzada d’Avaluació i Orientació Psicològica (TOC)