• Español
  • Català
  • English
  • Italiano
  • Français

Elena

Venuti

Psicòloga

 

Sóc Elena Venuti, psicòloga e psicoterapeuta. Vaig néixer en Udine en el 1976, i vaig saber que volia ser psicòloga ja des d’adolescent. Em vaig llicenciar a Pàdua en el 2002 i després d’acabar els meus practiques em vaig venir a Espanya, a Granada, per a fer voluntariat.
Quan em vaig mudar a Barcelona vaig cursar el Màster en Gestió i Resolució de Conflictes de la Universitat de Barcelona, que m’ha permès perfeccionar les tècniques de comunicació i practicar les eines de la Psicologia Sistèmica en l’àmbit de les relacions humanes. 
Per molts anys he treballat amb nens, adolescents i adults dedicant-me sobretot a l’educació i als projectes socials.
Però sempre vaig voler ser psicoterapeuta i quan vaig sentir que havia crescut com a persona i havia madurat bastant experiència, vaig cursar el Màster en Psicoteràpia Psicoanalitica de la Universitat de Girona. He pogut així aprofundir en la teoria i la pràctica psicoterapèutica, a través de les ensenyament de la psicoanàlisi clàssica i dels corrents més contemporanis de la psicoteràpia psicoanalítica. Paral·lelament he començat el meu camí d’anàlisi personal amb un Psicoterapeuta Didacta de l’Associació de Psicoteràpia Psicoanalítica de Catalunya, amb qui continuo treballant, perquè, com va dir S. Freud: “Ser totalment honest amb un mateix és un bon exercici”.
Considero el treball de supervisió i el procés d’autoconeixement com a part integrant de la professió terapeutica, ja que crec que només des de l’autenticitat i la humilitat es pot trobar l’altre i ajudar-lo a descobrir la seva veritat. 
La trobada amb IPITIA m’ha brindat l’oportunitat de conèixer un equip de terapeutes molt preparats, oberts i motivats. Una experiència que cada dia es mostra molt enriquidora.

Formació en Psicologia

N

Llicenciatura en Psicologia per la Universitat de Pàdua (Itàlia)

N

Formació en disseny de programes i projectes d'intervenció sociocultural per la Universitat de Granada

N

Màster a Gestió i Resolució de Conflictes per la Universitat de Barcelona

N

Màster en Psicoteràpia Psicoanalítica per la Universitat de Girona

Aficions Culturals

N

M'apassiona la dansa: és una manera única d'unir esforç físic, interpretació i expressió corporal. En particular estudio Flamenc i Dansa Àrab, encara que sempre estic oberta a experimentar altres formes d'expressió.

N

Adoro el cinema: m'encanta perdre'm en la foscor les velles sales cinematogràfiques per a veure alguna pel·lícula d'autor, o anar a algun Festival per a fer autèntiques maratons de pel·lícules noves.

N

Llegir és una manera d'evadir-me e nodrir-me alhora, i el que llegeixo depèn molt de l'humor que tinc en aquest moment i de la fase vital que estic vivint.

N

Viatges i gastronomia: m'agrada molt viatjar i descobrir nous llocs exòtics o petites joies pròximes. Per a mi és important sobretot submergir-me en la cultura del lloc i poder veure'l amb els ulls dels seus habitants. La gastronomia és part fonamental d'aquest procés, a més d'un gran plaer per a mi.

Idiomes

N

Italià

N

Castellà

N

Anglès

CONTACTA AMB NOSALTRES

(+34) 935 282 353

(+34) 637 669 160

o escriu-nos amb el teu número de telèfon i quan vols parlar i et trucarem nosaltres, sense cap cost per a tu

Política de privacitat