• Español
  • Català
  • English
  • Italiano
  • Français

El procés terapèutic en el IPITIA

La metodologia amb enfocament Analític-Experiencial que utilitzem en el IPITIA, específica per al tractament dels Trastorns Obsessius i dels Trastorns d’Ansietat, ha anat evolucionant al llarg dels anys, amb l’únic objectiu de millorar cada vegada més la seva eficàcia.

La perspectiva des de la qual abordem el TOC i l’Ansietat a partir de 2014, fruit de 20 anys d’experiència clínica del Director del IPITIA Damián Ruíz, era nova i diferent, i responia precisament a l’exigència d’oferir un percentatge més elevat d’èxit en la reducció dels símptomes obsessius i de l’ansietat. A partir d’aquest moment en cap moment hem parat de reflexionar, mesurar i investigar sobre el nostre treball i els seus resultats, per a continuar millorant i demostrant que el TOC es pot arribar a millorar significativament, en molts casos fins a arribar a la seva desaparició.

És per aquestes raons, i arran de tota l’evidència clínica que hem generat, que a partir d’aquest any 2022, el procés terapèutic en el IPITIA es compon de fases diferents respecte al passat, posant més èmfasi des del principi en la component experiencial de desbloqueig dels elements instintius i pulsionales, amb l’únic objectiu de generar un impacte encara més eficaç i eficient en termes de temps en la generació de la millora. El procés terapèutic es pot per tant dividir en tres fases:

proceso terapeutico TOC Ipitia Barcelona explicacion

Fases del Proceso Terapéutico de IPITIA

Fase inicial

Fase terapèutica

Fase de desbloqueig

Primera sesion de diagnostico de TOC y valoracion

1 – Fase inicial: En la primera sessió, un membre de l’equip directiu del IPITIA fa un diagnòstic clar, es localitzen els factors causants i de manteniment del trastorn obsessiu i de l’ansietat i es dissenya el pla de tractament.

Tratamiento individual presencial en Barcelona u online para TOC

2 – Fase Terapèutica: Una vegada finalitzada la primera sessió, el pacient comença el procés terapèutic amb el psicòleg més adequat al cas especifico. A partir d’aquest moment s’aniran integrant els canvis vitals necessaris per a reduir l’ansietat i els símptomes obsessius amb la supervisió terapèutica. Es realitza a través de sessions d’una hora de manera Presencial o En línia.

Terapia Intensiva Grupal para el tratamiento de TOC en Barcelona

3 – Fase de Desbloqueig: En els mesos successius al començament de les sessions individuals, adaptant-se a les exigències del pacient, es realitza una fase de desbloqueig, que ha de representar un punt d’inflexió en la millora dels símptomes i de la integració dels canvis. Aquesta intervenció, de gran component experiencial, és essencial per a establir les bases del canvi. En el nostre Programa Intensiu Grupal treballem per a desbloquejar els elements causants de l’ansietat (base del TOC) i els reptes socials del TOC. Per als qui ho desitgin, també pot fer-se de manera individual (Programa Intensiu Individual). Realitzar aquest programa com a part del procés terapèutic és necessari per a la integració dels canvis i la millora dels símptomes.

La teràpia en IPITIA és un procés exigent, que requereix implicació, esforç i una parcial reorganització, des del començament, d’alguns elements de la vida diària. Però és també un procés apassionant, que es basa en la idea que la lluita i els esforços per a viure com desitges, i no sols per a la mera supervivència, són l’únic camí cap a una millora significativa dels símptomes obsessius i l’ansietat. Llegeix més sobre la nostra metodologia.

Si desitges més informació, no dubtis a contactar amb nosaltres, estarem encantats de solucionar qualsevol dubte, tant per email com telefònicament.

R

Eficàcia

Força

Personalització

Modalitats terapèutiques

Teràpia Intensiva de Grup

Teràpia Intensiva de Grup

5 dies d'anàlisis i exercicis grupals per a combatre l'ansietat, trencar els bloquejos i tractar els aspectes socials del TOC

Teràpia presencial

Teràpia presencial

Des del principi treballem per a disminuir el nivell intern d'ansietat, de manera que les obsessions i compulsions disminueixin.

Teràpia Online

Teràpia Online

Modalidad eficaz destinada a aquellas personas que no pueden asistir a una terapia individual presencial.

CONTACTA AMB NOSALTRES

(+34) 935 282 353

(+34) 637 669 160

o escriu-nos amb el teu número de telèfon i quan vols parlar i et trucarem nosaltres, sense cap cost per a tu

© Copyright 2020 | IPITIA | Institut Psicològic Internacional | www.ipitia.com | Adaptación web 2XI media
Protección de Datos | Aviso Legal | Enlaces de interés | Uso de Cookies | Trabaja con nosotros