• Español
  • Català
  • English
  • Italiano
  • Français

Terapia de grup

AFOP® Workout

La teràpia de grup, també coneguda com Workout, està pensada específicament per a aquelles persones que desitgen enfrontar-se de forma contundent i radical al procés de dissolució d’un trastorn obsessiu i superar les pors que els impedeixen avançar social i professionalment.

Però també va dirigida a aquelles persones que volen superar els seus bloquejos personals, timidesa, dificultat per comunicar-se, interaccionar socialment, exposar-se en públic o bé pretenen superar les pors que els impedeixen avançar social i professionalment.

Aquest programa es basa en el corpus teòric i pràctic de la metodologia AFOP (Activació i Focalització Pulsional) investigada i desenvolupada per Damián Ruíz, el director de l’Institut Psicològic Internacional de Barcelona (IPITIA). Els qui pateixen un trastorn obsessiu refereixen sovint tenir la sensació de viure “en una gàbia”, la gàbia del cap. La passió, l’espontaneïtat, la decisió, la fermesa, l’erotisme, la sensualitat, la concentració, gaudir del moment present són solament alguns dels elements que solen desapareixen o disminuir considerablement de la vida d’una persona afectada per un TOC.

Recuperar la connexió amb aquests elements no és una simple metàfora, sinó que suposa precisos canvis bioquímics en la funcionalitat del sistema nerviós. Arribar a un punt d’inflexió important en aquest procés de recuperació, és l’objectiu del programa intensiu grupal de dos dies, ja que la mateixa és imprescindible en la curació d’un TOC.

Com funciona?

La teràpia de grup està composta amb un  mínim de 5 persones, tant en l’interior com en l’exterior; una sala insonoritzada amb escenari y la ciutat de Barcelona com a mitjà ambiental per dur a terme, sota la supervisió d’un membre de l’equip, una sèrie d’accions terapèutiques, íntimament relacionades amb el desbloqueig de l’ansietat responsable de les obsessions i compulsions. Alguns exercicis són grupals i uns altres individuals i sempre voluntaris, el participant pot decidir fer-los o no a tot moment.

Fem servir diferents tècniques provinents del teatre, de la bioenergética, del psicodrama i unes altres, la majoria, creades i desenvolupades pel propi equip terapèutic del IPITIA. Busquem la integració completa de la personalitat en cadascun dels participants.

Aquestes activitats representen un element diferencial de la metodologia AFOP, i són absolutament necessàries per poder entrenar i traslladar a la vida diària els aprenentatges i canvis identificats pel terapeuta com els imprescindibles per començar el procés de curació del trastorn obsessiu.

Per què participar?

Perquè aprendre a enfrontar-se a la por és imprescindible en el procés de curació d’un TOC. Aquí els pacients s’enfronten a les seves pors i inhibicions d’una forma diferent e innovadora. Es tracta d’una experiència acollidora però molt intensa, que complementa de forma ideal el treball en la consulta i accelera el procés de curació del pacient.

La nostra eficàcia es basa en la superació de totes aquelles pors vitals que generen la problemàtica obsessiva, com la inhibició, repressió d’emocions i pulsions, vergonya, por al conflicte, por a lluitar, por a transgredir, etc.

Per viure i superar determinats problemes cal atrevir-se, cal enfrontar-se a les pròpies pors, al desconegut, cal ser capaç de sortir dels paràmetres habituals (sortir de la zona de confort), de la rigidesa, de la moral asfixiant (que és alguna cosa diferent a l’ètica), de la inclinació excessiva, de la submissió, de la dependència i de la desesperança.

Qui ho dirigeix?

Els participants explicaran a cada moment amb l’adreça i supervisió de dos psicòlegs de IPITIA, especialitzats en la metodologia AFOP per al tractament dels trastorns obsessius.

Com cal vindre?

Amb roba de carrer, còmoda, que permeti el moviment fàcil doncs alguns exercicis són intensos, però aptes per a qualsevol edat i condició.

Quan es realitza?

Teràpia de grup Dissabtes

Els workouts consten de 8 hores en una sala insonoritzada amb escenari i un descans al migdia per menjar.

CONTACTA AMB NUSALTRES

(+34) 935 282 353

(+34) 637 669 160

o escriu-nos amb el teu número de telèfon i quan vols parlar i et trucarem nosaltres, sense cap cost per a tu

© Copyright 2020 | IPITIA | Institut Psicològic Internacional | www.ipitia.com | Adaptación web 2XI media
Protección de Datos | Aviso Legal | Enlaces de interés | Uso de Cookies | Trabaja con nosotros