• Español
 • Català
 • English
 • Italiano
 • Français

Teràpia grupal Intensiva

 •  3 dies (de divendres a diumenge)
 • Dirigit per Damián Ruiz, director del IPITIA, amb l’assistència de monitors especialitzats.  
 • Per a majors de 18 anys.
 • Objetiu:
  • Localitzar aquells elements desencadenants del TOC.
  • Tenir una idea clara, a nivell individual, de: 
   • què ocorre, 
   • perquè ocorre i
   • què es pot fer per a anar millorant.
 • Com ho farem:
  • Treballem de manera grupal els casos individuals.
  • Realitzarem exercicis grupals tant parlats com físics que ajudin a entendre i desbloquejar la part instintiva i d’expressió emocional.

Per als qui ho desitgin, també pot fer-se de manera individual.

Què és el Programa de Teràpia Grupal Intensiva

El nostre programa intensiu consta de 3 dies (de divendres a diumenge).

L’objectiu de la teràpia grupal és el treball de desbloqueig del sistema nerviós, atrapat en el pensament reiterat, en la realització de rituals mentals o físics, en l’ansietat i en la por.

Amb l’ajuda de psicòlegs del IPITIA i professionals especialistes, els pacients són guiats cap a l’activació dels elements reprimits del sistema nerviós. Aquest desbloqueig (mental i corporal) suposa la base per a futures millores.

Mitjançant elements Analítics i Experiencials busquem integrar els canvis necessaris a la reducció de l’ansietat i la simptomatologia obsessiva.

Com serà el Programa Intensiu Grupal

Es tracta d’una experiència immersiva de desbloqueig, experiència i anàlisi a càrrec dels psicòlegs del IPITIA i professionals experts. La nostra teràpia grupal intensiva es desenvolupa de divendres a diumenge amb un total de 16h. Els divendres a la tarda, dissabte i diumenge al matí.

En aquestes sessions, es fomenta la interacció entre els participants sota la supervisió dels nostres professionals experts, utilitzant dinàmiques de grup i exercicis específics dissenyats per a facilitar el procés de curació i autoconeixement.

Encara que es tracta d’un programa flexible adaptat als seus participants, la teràpia grupal inclourà uns elements bàsics:

Anàlisi i diagnòstic de factors causants i de manteniment

El treball analític i diagnòstic és fonamental per a conèixer en profunditat les àrees deficitàries, l’activació i el desenvolupament de les quals proporcionaran una reducció dels conflictes interns culpables de l’ansietat.

En cada dia del Programa Intensiu hi ha hores dedicades a l’exploració i anàlisi d’aquestes  àrees: la raó és que constantment, arran de la intensitat dels exercicis i l’activació pulsional que proposem diàriament, sorgeixen nous elements que necessiten ser processats.

El grup proporciona la possibilitat d’entendre de manera experiencial que, independentment de les diferències individuals en la simptomatologia obsessiva, els factors causants resideixen en elements de personalitat reprimits comunes a tots els participants.

Activació Corporal

És molt poc freqüent que els pacients que pateixen un TOC tinguin una relació fluida amb el seu cos. La rigidesa s’acaba tornant un element no sols mental, sinó també corporal. Tant a nivell de judici sobre un mateix com de falta de llibertat de moviment.

Amb tècniques derivades de la dansa, dansa africana i del moviment lliure, un professional especialitzat ajudarà els pacients a sentir el cos i expressar els seus moviments.

No es tracta de ballar, es tracta de sentir i acompanyar el moviment des de l’instint primari, sense que la ment obstrueixi aquest procés, que és el que en molts casos el sistema nerviós d’una persona amb TOC no permet.

Activació Simbòlica

Aquesta eina representa i entrena la connexió entre la vida interna (emocions, creences) i externa (conductes, actituds). Durant les hores d’activació simbòlica, sota la direcció de Damián Ruíz, els pacients s’enfronten a les seves pors d’una forma innovadora, contundent i eficaç.

El seu objectiu és el d’ampliar l’espai psíquic del pacient, i treballar els elements reprimits a través de representacions simbòliques dels traumes, dels elements reprimits i de la seva superació.

Activació Instintiva

Una de les emocions més sovint reprimides i menys expressades en pacients amb TOC és la ràbia, o, més ben dit, la pulsió agressiva. La pulsió agressiva refereix a la capacitat de lluitar per a allò que desitgem, d’expressar opinions dissonants, de dir que no.

No és una metàfora, és una realitat biològica: la repressió d’aquests elements és responsable de neurosi que es poden tornar obsessives. Però això es pot entrenar.

Activació Emocional

Una de les característiques que solen presentar les persones que pateixen un TOC és l’escassa capacitat per a expressar allò que senten. Normalment, les emocions negatives, els pensaments transgressors, la lleugeresa i fins i tot la felicitat es poden tornar ansietat.

A través de tècniques derivades del teatre i del psicodrama, un professional del sector guiarà als pacients a través de representacions de tot allò que no han pogut o sabut expressar fins ara, amb l’objectiu d’activar aquestes dimensions i usar-les en un segon moment en les seves vides.

Una progressiva recuperació de l’Instint

Les eines terapèutiques esmentades varien en contingut i moment del Programa  de Teràpia Grupal Intensiva, però estan específicament pensades per a preparar progressivament a la persona a recuperar l’activació biològica adaptativa (Instint) absent o deficitària en aquells que pateixen un TOC.

Acompanyem als pacients des del més profund de si mateixos fins a la vida real, creant un camí enfocat als reptes del present i del futur i no a la malaltia.

R

EFICÀCIA

FORÇA

PERSONALITZACIÓ

Principals avantatges de la Teràpia Grupal de IPITIA

Metodologia única i especialitzada

En IPITIA, ens distingim per la nostra metodologia única, desenvolupada específicament per a abordar i tractar els trastorns d’ansietat i obsessius de manera efectiva.

El nostre enfocament se centra en entendre l’arrel d’aquests trastorns i a proporcionar estratègies pràctiques perquè els participants puguin enfrontar els seus desafiaments diaris, millorant així la seva qualitat de vida de manera sostenible.

Equip professional i empàtic

El nostre equip està compost per professionals altament qualificats i dedicats, amb una profunda empatia i compromís cap a cadascun dels nostres participants.

Entenem les complexitats dels trastorns emocionals i treballem de prop amb cada persona per a assegurar un progrés significatiu i durador.

Qui pot beneficiar-se de la Teràpia Grupal?

La teràpia grupal està dissenyada per a individus que busquen superar desafiaments relacionats amb trastorns d’ansietat, TOC, i altres problemes emocionals. És ideal per a aquells que senten que les seves dificultats afecten el seu dia a dia i estan llestos per a treballar en el seu desenvolupament personal en un ambient grupal.

Resultats de la nostra Teràpia Grupal Intensiva

Transformació i creixement personal

Els participants de la nostra teràpia grupal experimenten una transformació significativa en la seva vida. A través de les sessions, aprenen a entendre millor les seves emocions i pensaments, i desenvolupen noves maneres de relacionar- se amb ells, la qual cosa resulta en una major pau interior i una millor qualitat de vida.

Habilitats i eines per a la vida

En concloure la teràpia, els participants s’emporten amb si un conjunt d’eines i habilitats pràctiques per a manejar l’ansietat i els pensaments obsessius. Aquestes eines inclouen tècniques de relaxació, estratègies d’afrontament, i habilitats de comunicació millorades, que són aplicables en diversos aspectes de la vida quotidiana.

Què opinen de la nostra Teràpia Grupal?

0 Comments

Vols més informació sobre la Teràpia Grupal Intensiva de TOC?

PDF Terapia Intensiva Grupal de Trastorno Obsesivo Compulsivo TOC con psicólogos especialistas de Ipitia

T'enviem per email un PDF detallat amb tot el que necessites saber sobre la nostra teràpia grupal intensiva.

Aprofundeix en la nostra metodologia, la utilitat de fer un programa grupal per a tractar el TOC i tot el que necessites saber sobre aquesta mena de teràpia.

Política de privacidad
Marketing by

Contactar para más información

© Copyright 2020 | IPITIA | Institut Psicològic Internacional | www.ipitia.com | Adaptación web 2XI media
Protección de Datos | Aviso Legal | Enlaces de interés | Uso de Cookies | Trabaja con nosotros