• Español
  • Català
  • English
  • Italiano
  • Français

Damián

Ruiz

Director del IPITIA

damianruiz.eu

Barcelona (Catalunya-España)

Quan vaig començar, fa ja vint anys, a treballar com a psicòleg mai vaig imaginar que serien tantes les persones que arribaria a tractar, de totes les edats, problemàtiques, fins i tot nacionalitats. Durant tots aquests anys he après molt a través d’una formació continuada i de les lectures però especialment de tot el que m’han aportat els centenars de pacients que he atès.

I és que, quan un està obert mentalment, el món, la vida, les persones també són llibres a partir dels quals pots anar adquirint saviesa. Perquè del que es tracta és d’anar guanyant anys amb una consciència més àmplia, més flexible, amb més capacitat d’estimar a tots aquells que pateixen i sobretot, i per sobre de qualsevol altra consideració, posar la curació com a absoluta prioritat.

Curar, guarir, alliberar del patiment és el meu únic propòsit i l’únic propòsit del centre que dirigeixo.

 

N

Nascut a Barcelona, 1964

N

Postgraduat en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB)

N

Analista Junguià titular, membre de l’Institut Carl G. Jung de Barcelona i de la IAAP (International Association of Analytical Psychology).

N


Director de l’IPITIA | Institut Psicològic Internacional

N

20 anys d’experiència en psicoteràpia

N

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB)

N

Master en Psicología Analítica por la Universitad Ramón Llull, Barcelona

N

Desenvolupador de la Metodologia AFOP® (Activació i Focalització pulsional) per al tractament dels Trastorns obsessius.

N

Professor Màster en Psicologia i Psicoteràpia Analítica a l’Institut C.G. Jung de Barcelona

N

Col·legiat núm. 7884

Carta del Director del IPITIA

Damián Ruiz

Pensar de manera diferent quan les metodologies a l’ús no resolen determinats trastorns psicològics hauria de ser alguna cosa habitual en el terreny de la psicologia. Per això és pel que vaig arribar a desenvolupar el mètode AFOP (Activació i Focalització Pulsional) que avui apliquem en el tractament dels trastorns obsessius i de l’ansietat en el IPITIA.

El nostre enfocament és innovador, resolutiu, pragmàtic, profund i personalitzat i el nostre objectiu és la curació total, fins i tot en casos greus i crònics, o en el seu lloc una reducció considerable de la simptomatologia obsessiva i/o ansiosa.

El IPITIA va iniciar la seva marxa a l’abril del 2014 i des de llavors hem aconseguit resultats terapèutics molt positius i que ens avalen, encara que en alguns casos, pocs, solament hem aconseguit petits avanços.

Anem en camí de convertir-nos en un centre de referència internacional en el tractament del TOC i seguim investigant teòrica i pràcticament per anar perfeccionant cada vegada més la teràpia fins que aquells casos més resistents aconsegueixin un avanç significatiu.

Són moltes les persones de diversos països que estan en teràpia amb nosaltres i en qualsevol de les modalitats que oferim: presencial, online, workout grupal, intensius individuals a Barcelona o en el lloc de residència del pacient. I assumim la responsabilitat que significa la confiança que es diposita en aquest equip que dirigeixo perquè sabem del gran sofriment que aquest trastorn produeix.

Finalment dir que en diferents ocasions he escrit sobre el que la psicologia i la seva aplicació terapèutica hauria de ser: un mètode d’alliberament del sofriment psíquic i emocional i una forma de trobar un equilibri intern durador. Sí, i per a això cal indagar en les profunditats de l’inconscient i del cervell humà encara que això és alguna cosa imprescindible però no suficient. Es converteix en suficient quan tot aquest “saber” adquirit es tradueix en una aplicació pràctica al servei de la causa de la superació d’un trastorn.

Som un equip de professionals altament motivats i disposats a assumir el repte, a intentar-ho, de la curació de totes i cadascuna de les persones que es disposen a fer o fan teràpia amb nosaltres.

I el nostre compromís és millorar contínuament.

Damián Ruiz
Col. 7884

Psicòleg Clínic
Director del IPITIA
Analista Juguià [I.A.A.P.]
Barcelona, Octubre, 201

Entrevista al Director

CONTACTA AMB NOSALTRES

(+34) 935 282 353

(+34) 637 669 160

o escriu-nos amb el teu número de telèfon i quan vols parlar, i et trucarm nosaltres, sense cost per tu

IPITIA NEWSLETTER

Vols rebre les notícies més rellevants del nostre centre?

T’informem de totes les novetats cada mes: noves activitats, tallers, xerrades i conferències, notícies del nostre centre, articles del nostre equip i molt més. Subscriu-te gratuïtament!

Política de privacidad

© Copyright 2020 | IPITIA | Institut Psicològic Internacional | www.ipitia.com | Adaptación web 2XI media
Protección de Datos | Aviso Legal | Enlaces de interés | Uso de Cookies | Trabaja con nosotros