• Español
  • Català
  • English
  • Italiano
  • Français

“Alliberar al mico, rescatar a la princesa.” Llibre per alliberar-se de les obsessions

aig arribar a la psicologia, ja fa molts anys, per la meva afició a llegir novel·les de detectius, especialment d’Agatha Christie. Als disset anys m’havia llegit gairebé totes. Recordo que, de vegades, si tenia febre i no podia anar a l’institut on cursava secundària, m’alegrava, perquè això significava que podia devorar, de vegades d’una tirada, una nova història de la mestra del gènere detectiu.

No dir tranquilament que “no hi ha solució”

Amb ella vaig entendre que, en moltes ocasions, les coses no són el que semblen, que les lògiques que expliquen determinats esdeveniments s’escapen al pensament comú i no perquè molts pensin el mateix això hauria de ser cert. És més, m’atreveixo a dir que si hi ha massa unanimitat en un assumpte, el més probable és que el que s’estigui acceptant és una resposta còmode a un determinat problema o el que és el mateix, un pacte ímplicit per no ressoldre-ho i no poder dir tranquil·lament que “no te solució.”
Transcorreguts ja més de vint anys des de que vaig començar el meu treball com a psicòleg, puc dir que lo que més m’estimula de la meva professió són els reptes, els casos difícils i, especialment, aquelles psicopatologies considerades cròniques. I no només perquè són un desafiament intel·lectual, sinó perquè no pot haver-hi major satisfacció per a un terapeuta que alliberar a algú del sofriment.

El trastorn obsessiu es pot curar

M’he atrevit a escriure aquest llibre perquè crec que el trastorn obsessiu es pot curar definitivament en una gran majoria de casos, ja que tinc pacients que ho han aconseguit per complet, altres que ho han reduït a nivells insignificants, altres que ho han millorat substancialment i, també és cert que hi ha hagut casos resistents i que el meu treball actual consisteix en fer que deixin de ser-ho.
I si això no fos així, no ho afirmaria amb tal seguretat, ja que no seria honest i em semblaria un clar engany a persones que pateixen, de vegades, amb mola intensitat.
Aquest llibre es dirigeix a ells, als seus familiars, a psicòlegs i psiquiatres que poden sortir de la doctrina oficial més ortodòxe i a totes aquelles persones que, per un motiu o un altre, tinguin interès a conèixer les claus, de com es desenvolupa, com s’enquista i com es dissol un trastorn obsessiu.

Damián Ruiz

Psicòleg Clínic

Analista Junguià

Director del IPITIA

Previous

Next